Zorg er altijd voor dat u (online) beter vindbaar bent dan uw concurrent

Wilt u uw online vindbaarheid verbeteren? En wilt u meer bezoekers krijgen op uw website? Ga dan bloggen! De meeste mensen gebruiken zoekmachines als Google om een product of dienst te vinden. Door geregeld blogs te plaatsen met daarin de juiste zoekwoorden, kunnen bedrijven beter inspelen op het online zoekgedrag van hun (potentiële) klant en dus hun producten/diensten beter onder de aandacht brengen.

Online vindbaarheid is zeer belangrijk!

Als u een product of dienst zoekt  (=oplossing voor uw probleem/behoefte), typt u dan zelf altijd gelijk de naam in van een bedrijf dat zo'n product of dienst aanbiedt? Nee, dat komt bijna niet voor! In de weinige gevallen dat u dit wel doet kent u het bedrijf (of medewerkers van het bedrijf) persoonlijk of het is een internationaal bekend bedrijf met een super sterk merk (bijvoorbeeld Coca Cola).

En als u zelf op Google zoekt naar een product of dienst, op hoeveel pagina's met zoekresultaten zoekt u dan? Als u na drie á vier pagina's met zoekresultaten uw behoefte nog niet heeft gevonden, dan denk ik dat u of nieuwe zoekwoorden invoert of gewoon stopt met zoeken.

Hoe lager uw website rankt in zoekmachines, hoe kleiner de kans dat u via zoekmachines bezoekers op uw website krijgt. U snapt het nu wel: online vindbaarheid is zeer belangrijk. Zorg er altijd voor dat uw webteksten geoptimaliseerd zijn, dat u actief bezig bent met Social Media en dat u blogt!

Voordelen van bloggen

Bloggen is belangrijk voor uw online vindbaarheid, maar waarom is dat zo? En waarom zou een bedrijf zijn online vindbaarheid moeten verbeteren door te bloggen? De tweede vraag is al snel beantwoord: kijk eens naar uw concurrent, blogt uw concurrent al? Waarschijnlijk niet of slechts minimaal, u kunt door middel van blogs dus uw concurrent een stap voor zijn (tevens een deel van het antwoord op de eerste vraag).

Daarbij heeft bloggen de volgende voordelen:

  1. U kunt meer bezoekers binnenhalen op uw website.
  2. Hoe meer bezoekers op uw website, hoe groter de kans is dat zij met u zaken gaan doen.
  3. Naast uw belangrijkste producten/diensten, kunt u ook de minder belangrijke producten/diensten op de kaart zetten.
  4. Zowel als bedrijf of als medewerker zijnde kunt u aantonen dat u de expert in uw vakgebied bent.
  5. Als u blogt, dan waardeert Google uw website beter.
  6. Uw bedrijf komt, tijdens het zoeken op Google, dankzij verschillende zoektermen vaker naar voren.
  7. Blogs kunnen eenvoudig gebruikt worden voor uw Social Media-campagne. Positieve reacties op Social Media leveren uw bedrijf extra zichtbaarheid op.
  8. Bloggen en het daarbij gebruiken van links heeft technisch gezien ook positieve effecten op de waardering van uw website door Google.

Bloggen, nu en in de toekomst

Worden er namens uw bedrijf op dit moment nog geen blogs geschreven? Dat is nu waarschijnlijk nog geen ramp, maar binnen no time gaat uw concurrentie wel bloggen en gaat u marktaandeel verliezen. Als uw concurrenten beter zichtbaar zijn dan u en hun online vindbaarheid vele malen beter is, dan is het logisch om aan te nemen dat uw concurrenten meer bezoekers en dus meer klanten krijgen.

Mijn stelling:
“Als niemand weet dat jij er bent, dan zal niemand iets van jou kopen.”

Online vindbaar zijn? Vraag het Salland Communicatie

Het schrijven van blogs klinkt heel moeilijk, maar dat valt op zich wel mee. Er zijn gewoon een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Vindt u het moeilijk om teksten te schrijven of heeft u er geen tijd voor, maar wilt u online wel beter vindbaar zijn? Besteed het schrijven van uw blogs dan uit, ik kan u hier namelijk mee helpen.

Wilt u op de hoogte blijven van diverse tips? Volg Salland Communicatie dan op FACEBOOK en TWITTER!